چرا عروس هلندی پف میکند؟ یکی از سوالاتیه که مکرر ازم میپرسید بعد از کلی بالا و پایین که این روزا درگیرشون هستم بالاخره امروز تصمیم گرفتم یه مقاله خیلی خیلی کامل براتون در این باره بنویسم، ممکنه عروس هلندی شما هم پف کنه و هم بلرزه و یا ممکنه فقط گه گاه خودشو پف کنه به هر حال قبل از هر موضوعی لازمه اول با کلیت پف کردن عروس هلندی و دلایلش اشنا بشیم تا بعد بتونیم بیماری های عروس هلندی که میتونه دلایلی بر پف کردنش باشه رو هم نگاهی بندازیم و اگر لازمه به یک دامپزشک پرندگان خوب ببریمش، تو این مقاله سعی کردم همه نکات رو بگم، ممنون میشم اگر شما هم اگر در این رابطه موضوعی به ذهنتون میخوره برام کامنت کنید تا هر چی بیشتر بتونیم به دوستای خودمون که پرنده دوست دارن کمک کنیم. امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشه اگر بود حتما بهم بگو و از همین الان بگم پذیرای پیشنهادات و انتقاداتتون هستم.
1. تنظیم دمای بدن اصلیترین دلیل پف کردن پرنده شماست
اصلی ترین دلیل پف کردن عروس هلندی و همه پرنده ها تنظیم دماست. وقتی پرنده ها پرهاشون رو پف میدن، هوا بین پرها به دام میافته و همون کاری رو انجام میده که یه پتو موقع خواب میکنه. هوای محبوس شده به تدریج از گرمای بدن پرنده گرم می شه و باعث ایجاد یک لایه عایق گرمایی میشه که حسابی گرمش میکنه. حتی اگه دقت کنید پرنده شما موقع خواب، یه پای خودش و حتی قسمتی از نوکش رو هم میکشه زیر این پتوی گرم خدادادیش و با لذت فراوون میخوابه! حواستون باشه که هیچوقت موقع خواب پرنده مزاحمش نشید و نذارید بچه ها هم نزدیکشون بشن.
پس این خیلی طبیعیه که پرنده ما موقع خواب پف کنه. ولی این خواب و پف کردن نباید بیش از یکی دو ساعت در کل طول روز و طی چرت های بین روز باشه. اگر پرنده شما ساعتهای زیادی پف میکنه و میخوابه این میتونه نشونه بیماری باشه. اینو بدونید که دمای مناسب برای زندگی پرنده در خونه، بین 22 تا 28 درجه ست. سعی کنید توی خونه یه دماسنج داشته باشید و اجازه ندید دمای محیط زندگی پرنده خیلی خارج از این محدوده بشه و حواستون باشه که پرنده رو در مسیر جریان هوا و مقابل کولر یا پنجره قرار ندید.
اگر به دنبال دامپزشکی در ساری هستید کلیک کنید
2- پف کردن طولانی عروس هلندی نشانه بیماریست!
پف کردن طولانی و بیش از حد، یکی از علائم اصلی انواع بیماریها در عروس هلندی میتونه باشه. بیشتر مشکلات سلامتی در پرنده ها میتونه باعث پف کردن پرنده شما بشه. بنابراین این علامت دقیقاً به یک مشکل سلامتی خاص اشاره نمیکنه. یعنی به عنوان مثال، مشکلات گوارشی و بیماری های تنفسی، مشکلات کبدی، سرماخوردگی و ... میتونه منجر به پف کردن بیش از حد پرنده بشه. این موضوع مثل زمانی میمونه که مریض هستیم و احساس میکنیم باید لباس اضافه بپوشیم تا احساس بهتری داشته باشیم. با این حال همه بیماریها الزاماً منجر به پف کردن پرنده نمیشن و ممکنه علائم دیگه ای بدون پف کردن یا همراه با پف کردن در پرنده بیمار بروز کنه.
اگر پرنده شما احساس ناخوشی کنه، احتمالاً علائم دیگه ای را متوجه خواهید شد. علائم یک پرنده بیمار ممکن است شامل موارد زیر باشه:
- پرهای پف کرده
- نفس عمیق یا صدادار یا تند
- بی حالی
- بی میلی به حرکت یا پرواز
- تغییرات در رنگ، قوام و حجم مدفوع
- نشستن بیش از حد روی کف قفس یا جعبه لانه به جای نشستن روی چوب نشیمن
- بستن طولانی چشم ها
- ترشحات غیر طبیعی از چشم و بینی
- کدر بودن و خراب بودن پرها
- کاهش وزن
- چسبیدن مدفوع به پشت پرنده
- وجود ارزن هضم نشده در مدفوع
- بالا نبردن پا هنگام خواب و خوابیدن با دو پا
- شل بودن و باز بودن انگشتان پا موقع نشستن روی چوب نشیمن
اگر متوجه هر یک از این علائم یا چند علامت همزمان شدید، حتما باید به دنبال تشخیص صحیح متخصص پرندگان برای پرنده خود باشید. اغلب بیماری ها اگر زود تشخیص داده بشن، قابل درمان هستن ولی یادتون باشه که پرنده ها بدن بسیار حساسی دارن و اغلب زمان زیادی برای درمان به شما نمیدن و در اثر کم توجهی، متاسفانه ار بین میرن. پس زمان رو از دست ندید و درمان رو به جای پرنده فروشها، به دامپزشک متخصص پرندگان بسپرید. دوستان عزیز، آیا شما هنوز مثل 100 سال قبل، درمانهای خودتون رو به پیرزن روستا میسپرید؟؟ یا دندونتون رو میدید سلمونی براتون بکشه؟؟ پس چرا باید به جای دکتر متخصص پرندگان، پرنده فروش کار تشخیص و درمان پرنده شما رو به عهده بگیره؟؟؟؟؟ یادتون باشه، حتی دامپزشکان معمولی هم گاهی صلاحیت کافی برای تشخص و درمان بیماریهای پرندگان رو ندارن و فقط باید از دامپزشک متخصص پرندگان کمک بگیرید.
3- عروس هلندی گاهی میترسه و پف میکنه
مانند بسیاری از حیوانات، پرنده ها هم ممکنه موقع ترسیدن یا نشون دادن تسلط، سعی کنن خودشون را بزرگتر نشان بدن. مثلا گرینچیکها همیشه موقع ترسیدن پرهاشون رو پف میکنن. وقتی برای اولین بار عروس هلندی خودتون رو به خانه میارید، ممکنه به خاطر استرس ناشی از این جابجایی و قرار گرفتن در محیط جدید، پرهاشون رو پف بدن. ولی این موضوع نباید روزهای زیادی طول بکشه.
وقتی پرنده ای دارید که میبینید مثل گرینچیک وقتی می ترسه خودش رو پف میده، پس باید این زبون بدنش رو یاد بگیرید. یعنی وقتی میبینید مقابل فردی داره این کار رو میکنه یعنی احتمال گاز گرفتنش خیلی بالاست تو این جور مواقع منظورش اینه که به من نزدیک نشو! پس سعی کنید وارد حریمش نشید و به دیگران هم یاد بدید این کار نشونه ترسیدن و احتمال گار گرفتن پرنده ست.
4- افسردگی میتونه یکی از دلایل پف کردن عروس هلندی ها باشه
پرنده شما میتونه به دلیل افسردگی ناشی از بی توجهی، همیشه در قفس بودن، در جای تاریک بودن، جفت نداشتن، بدغذایی، بدون سرگرمی و اسباب بازی بودن و رفتارهای غیراخلاقی دیگه ای که ما به عنوان سرپرست پرنده با بی توجهی باهاشون انجام میدیم افسرده بشن و تمایل زیاد به خواب پیدا کنن. اینو بدونیم: من و شما نسبت به حیوونی که اسیر ماست مسسسسسئوووووووووووووووولیییییییییییییییییییم و وظیفه داریم با کسب اطلاعات کافی درباره زندگی با کیفیت پرندمون و فراهم کردن نیازهاش، این مسئولیت رو به جا بیاریم میدونید که راه درمان پف کردن عروس هلندی تو این مواقع توجه و برآوردن کردن نیاز پرندتونه، پس حسابی بهش توجه کنید.
4- آرامش
عروس هلندی شما همینطور موقعی که شما یا جفت پرنده دارید سرش رو نوازش می کنید و لذت می بره و آرامش داره، پف میکنه و احتمالا چشماش رو میبنده یا خمار میشه! کلاً این وظیفه شماست که روی حرکات حیوون خونگیتون دقیق باشید و زبان بدن حیوون رو متوجه بشید. این آشنایی باعث میشه رابطتون با پرنده خوب پیش بره و بتونید زبون پرندتون رو متوجه بشید.
5- خواستگاری و جفت گیری
عروس هلندی ها پرنده های اجتماعی هستن و رفتارهای جفت گیری پیچیده ای دارن. اونا ممکنه پرهای خودشون رو به عنوان بخشی از نمایش خواستگاری خود پف کنن، به خصوص اگر نر باشن!
معمولاً این پف کردن با چند رفتار دیگه مثل قلبی کردن بالها و آواز خوندن و بالا پایین کردن سر، همراه است. عروسهای هلندی به رفتارهای دراماتیک و سرگرم کننده معروفن! عجیب نیست اگه ببینید عروس هلندی شما وارونه و با بالهای باز آویزون شده یا مثل یه دی جی پرحرارت داره با صدای آواز خودش سرش رو بالا و پایین میکنه. ضمنا پرنده های ما در سن یک تا یک و نیم سالگی نیاز به جفت دارن. لطفاً با خودخواهی اونا رو از حق و لذت زندگی کنار هم نوع خودشون محروم نکنید.
پاسخ به سوالات شما
خب بریم به سراغ جواب سوالات شما دوستای گلم، این بخش از مقاله متعلق به شماس هر سوالی که دارین میتونیداز من پایین همین صفحه بپرسید تا در سریع ترین زمان ممکن پاسخ سوالتون رو ارسال کنم، اگر هم سوالتون جزو سوالاتی باشه که عمومیت داره من تو این بخش قرار میدم که دوستامون هم با خوندن این سوالات به پاسخشون برسن، حالا بدون معطلی بریم به سراغ جواب سوالا...
چرا عروس هلندی پف میکند و میلرزد؟
پف کردن و لرزیدن عروس هلندی اگر در ساعات محدودی در روز و هنگام چرت روزانه اتفاق بیافته، میتونه یه امر کاملا طبیعی باشه و اصلا جای نگرانی نیست، ولی اگر ساعات زیادی پف میکنه و مدفوع و اشتها و فعالیتهاش عادی نیست اونوقت میتونه نشانه بیماریهای مختلف از جمله سرماخوردگی یا ضعف باشه که لازمه هر چه سریعتر بهش رسیدگی کنید.
پف کردن عروس هلندی نشانه چه بیماری هایی میتونه باشه و آیا نیاز به دامپزشک داره؟
اگر پف کردن عرس هلندی یه چیزی شبیه کسالت ما موقع بیماریه. یعنی بیماریهای متعددی ممکنه باعث ایجاد این حالت در عروس هلندی باشه. بعضی از این بیماریها شامل سرماخوردگی، ضعف بدنی و لاغر شدن پرنده، بیماریهای گوارشی، بیماریهای کبدی و حتی آسیبهای فیزیکی باشه. نکته مهم در این رابطه مدت زمانیه که عروس هلندی پف میکنه. اگر مدتش بیش از یکی دو ساعت در روزه و مدفوعش طبیعی نیست یا فعالیتهاش در همه ساعتهای روز کمه یا اشتهاش کمه یا هر علامت غیر طبیعی دیگه، بله حتما باید از دکتر متخصص پرندگان کمک بگیرید
نتیجه گیری
همه انواع پرندگان و عروسهای هلندی، ممکنه به دلایل مختلف پرهای خودشون رو پف بدن. این کار میتونه علامت خواب، سردی هوا، چرت زدن، بیماری، ترس و ... باشه. پس خیلی مهمه که به سایر رفتارها و وضعیت های پرنده حساس باشید. پف کردن طولانی در طول روز احتمالا یا به دلیل بیماری پرنده ست یا به دلیل سرمای دائمی محل زندگی پرنده. اگر دما رو با دماسنج چک کردید و مشکلی نداشت پس حتماً باید از ویزیت یک دامپزشک متخصص پرندگان بهره بگیرید.